Informatie over Moestuin.nl

Over

De online marktplaats voor onbespoten groenten en fruit uit de moestuin

Met Moestuin.nl willen wij het verbouwen en eten van groenten en fruit uit eigen tuin voor meer mensen aantrekkelijk maken. Dit doen we door het aanbod van moestuiniers in de buurt in kaart te brengen en beter vindbaar te maken voor een groter publiek. 

Door het versnipperde aanbod op één plaats samen te brengen ontstaat er iets groots. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden om het aanbod bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. En daar is vraag naar, want veel mensen willen graag meer eten uit eigen tuin, alleen heeft niet iedereen hier de tijd, kennis of ruimte voor. 

Wat heeft Moestuin.nl te bieden voor afnemers?

  • Op Moestuin.nl vindt je lokale moestuiniers, die een deel van hun verse oogst en zelfgemaakte producten aanbieden, rechtstreeks aan lokale afnemers.
  • Vindt leuke evenementen en activiteiten in de buurt zoals plukdagen en markten die te maken hebben met lokale voedselproductie.
  • Je kunt je opgeven als vrijwilliger of je betaalde diensten aanbieden aan lokale initiatieven.
  • Verhuur (een deel) van je tuin voor een moestuinier in de buurt in de rubriek "moestuin percelen".

Wat heeft Moestuin.nl te bieden voor moestuiniers?
  • Maak meer mensen in je omgeving blij met je onbespoten groenten en fruit en krijg er ook nog een leuke vergoeding voor.
  • Vindt alles dat je nodig hebt voor je moestuin, van een perceel tot kweekbenodigdheden.
  • In de toekomst worden meerdere handige functies toegevoegd aan Moestuin.nl, zoals online betalingen.

Doe je mee?
Wij bouwen samen we een nieuwe community op moestuin.nl, waardoor het voor steeds meer mensen mogelijk wordt om lokaal te produceren en gezond voedsel te eten voor een eerlijke prijs. Plaats dus je eerste advertentie, of deel dit initiatief met mensen in de buurt. 


Hallo! Ik ben Hans Schoenmakers, oprichter van Moestuin.nl.

Ik ben 42 jaar en samen met mijn vrouw en drie kinderen woon ik op een boerderij in het mooie Zuid-Limburg. Rond onze boerderij staan veel fruit- en notenbomen. De voormalige koeienweides zijn voor een groot deel aangeplant als voedselbos. Het komend jaar gaan we onze moestuin ook weer uitbreiden. Verder hebben wij hier een vakantiewoning en naaiatelier voor mijn vrouw gerealiseerd.

Onze tuin produceert al veel meer voedsel dan wij zelf nodig hebben. Daarom delen wij (zoals gebruikelijk) uit aan vrienden, familie en onze kids verkopen soms iets langs de weg. Er zijn in de buurt veel mensen die onbespoten groenten en fruit langs de weg verkopen. Er zijn ook steeds meer mensen op zoek naar onbespoten groenten en fruit, alleen is dit nog niet altijd zo makkelijk te vinden. 

Het leek mij een leuke uitdaging om hier verandering in te brengen. Daarom wordt moestuin.nl een online marktplaats, waar moestuiniers hun overtollige oogst kunnen verkopen of gratis weg geven aan mensen in de buurt. Met de website moet het heel makkelijk worden om al het lokale aanbod op één plek te vinden.

Momenteel is de website in ontwikkeling. Eind 2023 zal de eerste versie naar verwachting online komen. Heb je vragen, tips of opmerkingen voor mij? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier.

Groeten Hans!